Olika inredningsstilar

Inredning är så mycket mer än att bara möblera hemmet. Inom inredning finns det en massa stilar att välja mellan. Sedan dyker det även upp nya stilar och trender med för den delen. Inredning är ett område som hela tiden utvecklas. Jag tänkte att jag ska presentera några av de mest populära inredningsstilarna som finns. Så att du kan bli inspirerad till att testa på en eller flera.

Lantligt och romantiskt

Något som aldrig går ut tiden är den så kallade lantliga stilen. Den har funnits i stort sett alltid här i Sverige. Det är inte svårt att få ihop denna stil. Besök loppisar, köp gamla nötta möbler, lantliga detaljer och så vidare. Satsa på detaljer som kopparkittel, små kaffekoppar, rustika trähängare, fårskinn och rödrutmönstrade bomullsgardiner.

Art deco

Art Deco är en stil som kommer och går. Stilen i sig härstammar från 1920-talet. Inom denna inredning är det geometriska och arkitektoniska mönster i tyger och på mattor, svulstiga guldspeglar, designmöbler, sammet samt färg, färg, färg! Stilen får du genom att köpa några designinspirerade möbler. Till det kan du lägga till en lyxig pälspläd, en matta med arkitektoniskt mönster, kuddar med geometriska mönster och så vidare.

Skandinavisk stil

Denna stil är en av de mest långvariga stilarna. Det är ofta den man ser på stylingar av mäklare. Kännetecken är stilrenhet, minimalism, väl utvald konst samt ljusa färger. Du kan få stilen genom att mixa olika material i tyger, addera svartvita foton på väggarna och blanda gammalt med nytt. Det finns många bra sätt att få in extra pengar för stilen, läs här om hur du kan spela på casino.

Orientalisk inredning

Denna inredning har så klart tagit inspiration av orienten. Här är det fullt med mustiga färger och en varm känsla. Ofta är det en färgskala som går i brända orangea toner, rött, lila samt mycket guld och silver. Du kan inreda enkelt genom att använda dig av målade skåp från Kina, skkinn-sittpuffar, små Buddha figurer och siden, rökelse och Marockanska lyktor i olika storlekar.

Retro/modern retro

Något som är hett, det är att gå retro! Det är en inredningsstil som går att variera i det oändliga. Du kan fynda en massa inredning och prylar på loppis att använda dig av. Men det finns även nytillverkat retro-mode och inredning att köpa hem. Du kan få stilen genom att handla vintage, eller gå igenom mammas eller mormors vind.

Klassisk tidlös stil

Även detta är en stil som är klassisk. Den kännetecknas av ljusa soffor och fåtöljer, ofta Howard-möbler. Sedan mixa det med mörkt trä. Stilen kan du få genom att satsa på tunga möbler med mörka träslag, några välplacerade orkidéer samt stora exklusiva oljemålningar.

Hitta din egen stil

Inom inredning finns det inga rätt eller fel anser jag. Du bör helt enkelt inreda på det sätt du trivs bäst med. Du kan mixa och matcha med det du har för att på så vis få fram en helt egen inredningsstil. Svårare än så är det inte!

4 Sep 2020