Tips för att lyckas med din inredningsdesign

Iredning av hemmet, det är kul och det gör mycket för hur rummen och ditt hem uppfattas. Ibland kan det dock vara svårt så väl som tidskrävande. Det är ju inte direkt bara att kopiera direkt av det du sett i ett inredningsmagasin och hoppas på att det ska passa just ditt hus eller din lägenhet. Det gäller att ta  hänsyn till din personlighet, men också vad som passar bäst efter bostadens byggnadsstil och layout när du ska skapa en vacker inredningsstil. Tänkte ge dig ett par tips på vägen hur du skka tänka för att kunna skapa en så passande inredning som möjligt.

Låt inredningsstilen matcha din personlighet

När du ska inreda ditt hem så vill du ju trivas med det. Det gäller att det inte är för stelt eller för tråkigt. Det bästa är att alltid anpassa din inredning efter just ditt tycke och smak. Det gör att du kommer trivas bra mycket bättre samt längre än om du följer den rådande trenden då du inreder. Det som är inne just nu, kanske inte är det om 5 år. Men inreder du efter de färger, dekorationer, detaljer du gillar, så blir det rätt nu och det blir rätt sen. 

Lek med olika mönster och texturer

Det är rätt smart att ge karaktär till ditt hem och det kan du göra genom att leka runt med olika mönste roch texturer. Blanda dem, så kommer du slippa undan att få en tråkig och steril inredningsstil. Textilier är perfekt för detta eftersom att de finns i en massa utseenden och material och dessutom är enkla att byta ut efter säsong eller om du skulle tröttna. Passa även på att blanda detta med olika textur såsom trä, betong, glas och annat, så får hemmet ett intressant uttryck.

Få rum att verka större

Ett knep inredningsdesigner har är att använda ljus färg på väggarna för att få små rum att kännas större. Ljusa färger gör att små utrymmen känns större och rymligare. Det är även bra att använda dig av speglar och belysning i din inredning. Det gör att rummet känns mer öppet och levande. Se till att använda både huvudbelysning och punktbelysning för att skapa en härlig atmosfär. Riktad belysning kan du använda för att sätta en vacker inredningsdetalj eller ett konstverk i fokus. 

Få det mysigt

Två andra bra tips för att göra det mer mysigt och ombonat är att ha en etanoldriven kamin samt massor av mattor. En etanoldriven kamin är ett bra alternativ för en öppen spis. Den kan placeras varsomhelst och skapar den där mysiga och hemtrevliga känslan på ett kick.

Mattor är dekorativa samt att de skapar även en känsla av värme och bekvämlighet. Se till att välja mattor i olika storlekar, material och färger för att skapa ett personligt uttryck i hemmet. Addera gärna en mängd filtar och kuddar till soffan också!

2 Sep 2020