Tips på inredning av rum

Oavsett vad det är för rum du ska inreda så är det bra att börja från rätt ände. Du kan börja med att fundera över funktion. Vad är det rummet ska användas till? Sedan ska du tänka på vad det ska vara för känsla och stil. Tänk på vad det är för inredningsstil i övriga delar av hemmet och fundera på om delar av det ska så att säga plockas upp i rummet. Sedan måste du ha en budget. Det är bra att veta hur mycket pengar det får kosta dig.

Möblera i ditt huvud

Innan du börjar att möblera och inreda rummet på riktigt, gör det så att säga i ditt huvud. Det är smart att använda en så kallad moodboard. På en sådan kan du samla ni inspirationsbilder, färger, möbler, inredningsdetaljer och lampor du gillar. Sätt upp alla bilder på ett stort vitt papper. Eller klipp och klistra i datorn.

Sedan är det bra att även skriva en åtgärdslista. Skriv ner vad det är du vill göra med rummet, vad som känns rätt eller fel, vad du drömmer om, vad du vill behålla, vad du kasta och så vidare.

Se till att hålla en röd tråd igenom inredningen. Alla rum ska inte se likadana ut men det ska finnas en röd tråd så att de knyts samman på ett bra sätt.

Sedan, se till att gå utanför boxen och våga testa nya saker. Allt behöver inte göras som det ”ska”. Ställ soffan mitt i rummet om du vill eller addera nya saker i hemmet. Var kreativ och fantasirik!

Sedan kan du helt enkelt testa dig fram. Det går att möblera och sedan möblera om igen så att du hittar det perfekta stället för dina saker. Smart sätt att få se helheten är att ta bilder och granska och jämföra.

20 May 2020